Selecteer een pagina

Verlengd tot 1 juli 2021. De coronamaatrekel voor de onbelaste vaste reiskostenvergoeding is in januari 2021 verlengd tot 1 april 2021. Het kabinet heeft deze maatregel daarna verlengd tot 1 juli 2021. Dit houdt in dat u als werkgever tot 1 juli 2021 de bestaande vaste reiskostenvergoedingen onbelast kunt blijven vergoeden, ook al worden deze reiskosten door uw werknemers als gevolg van het thuiswerken niet meer (volledig) gemaakt.

Voorwaarde. Er geldt als voorwaarde dat het vaste reiskostenvergoedingen betreft die al voor 13 maart 2020 waren toegekend.

Waarom? Deze maatregel wordt verlengd, omdat er nog steeds werknemers zijn die reis gerelateerde kosten maken, ondanks dat zij feitelijk niet of minder reizen. Hierbij kunt u denken aan werknemers die vaste kosten hebben van de eigen (of private lease) auto die voorheen werd gebruikt voor woon-werkverkeer of werknemers die ervoor hebben gekozen hun ov-abonnement te verlengen. Sommige werkgevers gebruiken de reiskostenvergoeding ook als een vergoeding voor thuiswerkkosten.

De bestaande vaste reiskostenvergoedingen kunnen nog tot 1 juli 2021 onbelast worden vergoed, ook al worden de reiskosten door het thuiswerken niet meer (volledig) gemaakt.